molen_logo_01.gif

 

Molen de Valk - Montfoort

 

Organisatie

nl

De Molen De Valk is eigendom van de Stichting De Utrechtse Molens.
Het beheer van de molen wordt uitgevoerd door de Stichting Het Utrechts Landschap.
Dit betekent dat het gebouw in goede bouwkundige en technische staat wordt gehouden.
Montfoort heeft hiermee op haar stadswal een folkloristische attractie, een gezichtsbepalend cultureel en industrieel erfgoed, maar uiteindelijk een statisch object.

De molen moet “leven” en actief deel uitmaken van de Montfoortse gemeenschap.
Hij moet draaien en malen, mensen betrekken, openstaan voor bezoekers en een steentje bijdragen aan evenementen en feestelijkheden.
Daarbij dienen molenbelangen te worden behartigd.

Om dit te bewerkstelligen is er de Stichting Molen De Valk.

Een draaiende en productieve molen heeft mensen en bevoorrading nodig en vraagt om voortdurend onderhoud voor een goede werking en hygiëne.
Om dit te bekostigen huurt de Stichting Molen De Valk de benedenruimte en exploiteert daar een molenwinkel, waarmee de ambachtelijke meel- en bloemproducten, ook in de vorm van vele mixen, hun weg kunnen vinden naar klanten. Ook leveren wij onze producten aan wederverkopers, meel en bloem aan grootafnemers.
Daarbij kan de Stichting zich verheugen op financiële bijdragen van sponsoren en 'vrienden van de molen' en op de inzet van vrijwilligers (zoals molenaars, winkelmedewerkers).

Zo wordt er samengewerkt om Molen De Valk te behouden, te verbeteren, voor het publiek open te houden en actief deel te laten zijn van de Montfoortse gemeenschap.